За Приятелство и Предателство

Няма нищо по чисто от това да откриеш истинското приятелство.

И нищо по-опетнено от едно предателство, но самата истина е, че само един приятел може да стане най-добър предател.

Над 90% от населението знае какво е да си предаден от приятелска ръка. И 10% от тях дори не познават това чувство.

Аз лично мога да кажа какво е чувството да си предаден от тази ръка.

Или да нямаш рамо на което да се опреш когато имаш най-много нужда от човек до теб.

Има и приятели за който си заслужава да отнесеш и боя за тях, но има и такива за които просто не е нужно дори и да рониш сълзи.

Що е приятел?

Приятел е този,който знае какво мислиш или чувстваш. Този, който те приема такъв какъвто си или просто казано "Приятел на който да се опреш, а и той"

Има три вида приятелство:

1то е това от което има само симпатии.
2то е онова от което могат да извлекат само полза един от друг.
3то е онова приятелство от което ние сме щастливи.

Но понякога това щастие не трае много дълго.

Защо ли? Ами просто е защото идва деня в който си казваме "чао" на летището или "сбогом" над гроба на наш приятел.

Има и още едно нещо понякога между приятели се ражда любов, но тя също така не трае дълго, а това води и до разрушаване на една приятелска връзка.

Какво е предател?

Човек който знае най-болезнените ти места, там където най-много те боли. Човек, който до вчера си наричал "брат", а днес "враг".

Много хора казват "приятел ти е не този, който ти бърши сълзите, а този който не те кара да плачеш", но често става така, че приятел ти трие сълзите и те утешава и казва колко много го боли да те гледа как страдаш.

Когато един човек е предаден той става по-студен към живота, по-предпазлив към хората. Така, че да не повтаря една грешка два пъти.

Малко е нужно едно приятелство да се роди, но също така и малко за да се разруши. Поне 99% от населението е предал някой, но защо го правим, защо не си помагаме когато имаме нужда. Всичко което виждаме, чуваме или казваме са една илюзия, която сами сме си създали за да имаме приятели.

Ако само застанем в една тълпа и се заслушаме, ще чуем техните разговори. Но ако чувахме мисли щяхме да се уплашим, защото всеки от нас крие по една малка тайна. Но приятелството и предателството си вървят ръка за ръка. Всеки от нас гледа НОВИНИ и е чул колко много до вчера приятели били, а днес единия от тях лежи в "моргата".

Сестри, братя, майки и бащи всички са имали приятели и всички знаят какво е да са предадени, но преди години "смъртта" не бе на мода когато двама приятели се скарат, те просто са продължавали всеки по различен път, но сега какво става, какво виждаме и чувамеq безброй некролози на млади деца, а по вестниците четем "Ужасяващи истории".

Къде е онова приятелство, което е тъй чисто и непокътнато от нашите омърсени ръце. Аз например имам една приятелка с която си знаем какво мислим само от поглед. Тя е една от най-добрите на света.

Това е светът такъв какъвто го виждаме. Ние не можем да го променим, но можем да го направим малко по-добър, ако се държим за хората, който обичаме и ценим.

Какво означава да ценим едно приятелство?

Това е онова чувство,което ни прави велики и ни помага в трудни моменти от нашия живот. Затова ние ценим това приятелство, но ако просто след всяка употреба ние го захвърляме като "стара салфетка", то накрая ще останем сами.

Колкото и безсмислено да звучи това е самата истина и почти никой не цени това чувство.

Затова много деца убиват свой "приятели" - до вчера и "врагове"- днес.

Хиляди деца загинаха заради тези вражди между тях и нито едно от тях не се замисли за миналите дни, в който те са се смяли и говорили за бъдещето на другия. Това ли са днешните "приятели", хора способни да ни забият нож в гърба.

Това ли са хората, който наричаме "брат", а след като ни използват и вземат това, което са искали просто ни обръщат гръб. Все едно никога не са ни познавали и си нямат и на представа кой сме ние.

Просто е да обърнеш гръб на един приятел, но след всичко, през което сте минали, дните на веселба и щастие, смях и страдание. Не можеш да забравиш за него, ако ще и да си на другия край на света.

Това е приятелство, което малцина хора познават и знаят какво е чувството от него.

Нужно е просто да уважаваме и ценим хората до нас.

Да поставяме на първо място родителите ни, а след тях приятелите, а  от там н.т. може да поставяме който си поискаме. Но не трябва да забравяме кой ни е приятел и кой просто използвач. Тук с тези "мъдри" цитати искам да покажа, че има хора,  който познават тази тъй чиста дума "приятел"

"Истинският Приятел Е Този, Който Идва, Когато Целият Свят Си Отива ... :)"

 

"Нямам какво да правя с приятел, който не ме познава и настоява за обяснения!!!"

 

"Да простиш на приятел е много трудно, но не е невъзможно. Защото приятел е този, който независимо колко дълго е бил до теб го е правил истински. Истинското приятелство не може да бъде изиграно..."

Едно приятелство се гради с години, за да може да бъде здраво като камък и високо колкото планина.


Коментари за За Приятелство и Предателство

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
227.80895US