Неща, които може и да не знаете за смеха

Въпреки че хуморът е по същество социален инструмент, начинът, по който го използваме, казва много за нашето чувство за себе си. Хората, които използват самоирония са склонни да изпратят поносима доза враждебност към себе си, което им помага да са по-толерантни и да прощават своите недостатъци и тези на другите.

Плъхове се смеят, когато ги гъделичкат. Плъховете се смеят, когато ги гъделичкат, и колкото повече играят заедно, толкова повече се смеят.

Вие сте по-склонни да се смеете сред други хора – не заради вицове. Ако се смеете, е много по-вероятно да бъдете заобиколени от други. 

Смехът е заразен. Поговорката „Смей се и целият свят ще се смее с теб“ е повече от израз: смехът наистина е заразен. Звукът от смеха задейства части в мозъка, която се занимава с движене на лицевите мускули, кореспондирайки със звука и приготвяйки се да се присъедини.

Вицовете са по-смешни, ако познавате комедианта. Познаването е ключова част от хумора и смеха. Хората намират вицовете, разказани от известни комици, за по-смешни от същата шега, разказана от някой, когото не познаваме. 30 пъти по-вероятно да се смеем, ако сме в компанията на хора, отколкото ако сме сами? Най-много смях може де се чуе сред приятели и по време на разговор. 

Смехът гори калории. Смехът повишава както разхода ви на енергия, така и сърдечната честота с около 10-20%. Това означава, че може да изгорите около 10-40 калории, смеейки се в продължение на 10 до 15 минути. Въпреки че това звучи добре на теория, ще трябва да се смеете здраво за час или повече, за да има изгарянето на калории някакъв значим ефект.

Смехът е полезен за връзката ви. Изследванията показват, че двойките, които използват смях и усмивки при обсъждането на чувствителна тема, се чувстват по-добре във близостта си и отчитат по-високи нива на удовлетвореност в отношенията. Те също така са склонни да останат заедно по-дълго.

Смехът трябва да има добър тайминг. Смехът има отличителен модел. Той рядко се случва в средата на изречението. Вместо това смехът обикновено се появява в края на изречението или по време на прекъсване на речта, т.е. на говоренето се дава приоритет. 

Някои неща могат практически да накарат всички да се смеят. Макар да няма шега, която да кара всеки да се смее.

Смехът повишава имунната система, подобрява съня, а дори прави и повече.


Коментари за Неща, които може и да не знаете за смеха

хаха

Муухахаха хахахахахаха ахахаахахахахаха ааааааа

(YYYY-MM-DD) ⏱ 2020-02-17 17:11:59


Анкета

Може ли мъж да прави каквото иска, ако жена му каже "Прави каквото искаш"?

ГЛАСУВАЙ
Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
79.26488US