Учените казват, че започването на работа преди 10 часа е подобно на изтезанията

Учен в Оксфордския университет, д-р Пол Кели наскоро направи откритие, което вероятно засяга повечето от нас.

Той разгледа формите на съвременните мъчения и установи, че събуждането и ходенето на работа преди 10 часа сутринта е най-често срещаната.

Той казва, че всеки има своя часовник на тялото, известен още като циркадски ритъм. Този часовник на тялото е предварително програмиран и не може да се променя, така че ако принуждаваме себе си да се събуждаме всеки ден по-рано от нашите органи и мозъка, тогава ние се борим с естествения часовник и това има много неблагоприятни последици за нашето здраве.

  • Циркаден ритъм
    Циркадният ритъм е приблизително 24-часов цикъл във физиологичните процеси на живите същества, включително растения, животни, гъби и цианобактерии.
    В строг смисъл циркадните ритми са ендогенно генерирани, въпреки че те могат да бъдат модулирани от външни сигнали като слънчева светлина и температура.
    Циркадните ритми са важни за определяне на моделите на сън и хранене на всички животни, включително човешки същества.
    Има ясни модели на активност на мозъчните вълни, производство на хормони, регенерация на клетките и други биологични дейности, свързани с този дневен цикъл.

Д-р Пол Кели вярва, че липсата на сън е международен проблем и както вече беше споменато, може да бъде опасно за нашето здраве. Например започването на работа преди 10 часа може да доведе до лишаване от сън и емоционален и физически стрес, което също може да доведе до още по-опасни рискове за здравето.

Той изпробва теорията си в училище във Великобритания, където промениха времето за започване на урока от 8.30 до 10.00 часа. Те открили, че след определено време, нивото на посещаемост и общата производителност се подобриха значително. Подобрението се наблюдава и в оценките на учениците.

„Това е силно вредно за системите на тялото, защото вие засягате физическите, емоционални и ефективни системи в организма…” - д-р Пол Кели

И така, защо все още се мъчим?

Е, 8-часовите работни дни бяха създадени в началото на 20-ти век, за да се увеличи производителността. Те не помислиха за часовника на човешкото тяло, който естествено иска да бъде съгласуван със слънчевата светлина, а не с графика на шефовете. За съжаление, все още сме в старата система и не мислим за това, което нашите тела естествено искат.

Получаването на достатъчно сън означава, че няма повече преуморени, претоварени или прекалили с енергийни напитки хора. Само си помислете, средностатистическият американец пие 3 чаши кафе дневно, което означава 40 милиарда долара годишно, изразходвани за кафе само в Америка.

Когато всички слушат телата си и се събуждат естествено, тяхната работа ще бъде много по-продуктивна и фокусирана, и те ще бъдат по-щастливи като цяло.

Какво мислите за тази информация? Не забравяйте да споделите с вашите приятели и колеги, за да видите и тяхното мнение.


Коментари за Учените казват, че започването на работа преди 10 часа е подобно на изтезанията

.com

Бъди първи, който ще напише коментарАнкета

Може ли мъж да прави каквото иска, ако жена му каже "Прави каквото искаш"?

ГЛАСУВАЙ
Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
82.17287US