8 неща, които си струва да си спомним, когато всичко върви погрешно

Истината е, че щастието не е липсата на проблеми, а способността да се справим с тях. Представете си всички удивителни неща, които вашият ум би могъл да прегърне, ако не беше увит толкова плътно около вашите борби. Винаги разглеждайте това, което имате, вместо това, което сте загубили. Защото не е от значение това, което светът отнема от вас; това е, което правите с това, което сте оставили.

Ето някои от идеите на Марк, които биха могли да ви помогнат да ви мотивират, когато ви е най-необходимо.

Болката е част от растежа

Понякога животът затваря врати, защото е време да продължим напред. И това е хубаво, защото често няма да се движим, ако не ни накарат обстоятелствата. Когато времето е трудно, напомни си, че никаква болка не идва без цел. Продължете от онова, което ви е наранило, но никога не забравяйте какво ви е научило. Само защото се бориш не означава, че се проваляш. Всеки голям успех изисква някакъв вид достойни усилия да се стигне до там. Добрите неща отнемат време. Останете търпеливи и останете позитивни. Всичко ще се събере; може би не веднага, но в крайна сметка.

Помнете, че има два вида болка: болка, която боли и болка, която ви променя. Когато се движите с живота, вместо да се съпротивлявате, и двата вида ви помагат да растете.

2. Всичко в живота е временно

Всеки път, когато вали, тя спира да вали. Всеки път, когато те наранят, лекуваш. След тъмнината винаги има светлина - това ви напомня всяка сутрин, но все пак често забравяте и вместо това избирате да вярвате, че нощта ще продължи вечно. Това няма да стане. Нищо не трае вечно.

Така че, ако нещата са добри сега, насладете се. Няма да трае вечно. Ако нещата са лоши, не се притеснявайте, защото и това няма да продължи вечно. Само защото животът в момента не е лесен, не означава, че не можеш да се смееш. Само защото нещо те притеснява, не означава, че не можеш да се усмихнеш. Всеки момент ви дава ново начало и нов край. Получаваш втори шанс, всяка секунда. Просто трябва да го вземеш и да направиш най-доброто от него.

3. Тревогите и оплакванията не променят нищо

Тези, които се оплакват най-много, постигат най-малко. Винаги е по-добре да се опитваш да направиш нещо велико и да провалиш, отколкото да се опитваш да не направиш нищо и да успееш. Не е свършено, ако си загубил; свърши, когато не правиш нищо, но се оплакваш от това. Ако вярвате в нещо, продължете да се опитвате. Не оставяйте сенките от миналото да помрачат прага на вашето бъдеще. Разходите, които днес се оплакват от вчера, няма да направят утре по-ярък. Вместо това предприемайте действия. Нека това, което сте научили, да подобри начина, по който живеете. Направете промяна и никога не поглеждайте назад.

И независимо от това, което се случва в дългосрочен план, запомнете, че истинското щастие започва да пристига само когато спрете да се оплаквате от проблемите си и да започнете да бъдете благодарни за всички проблеми, които нямате.

4. Вашите белези са символи на вашата сила

Никога не се срамувайте от белезите, с които ви е оставил живота. Белегът означава, че раната е приключила и раната е затворена. Това означава, че сте победили болката, научили урок, ставали по-силни и се придвижвали напред. Белегът е татуировка на триумф, с която да се гордеем. Не позволявайте белезите ви да ви държат за заложници. Не им позволявай да те накара да живееш в страх. Не можеш да накараш белезите в живота ти да изчезнат, но можеш да промениш начина, по който ги виждаш. Можете да започнете да виждате белезите си като знак за сила, а не за болка.

Руми веднъж каза: "Раната е мястото, където светлината влиза в теб." Нищо не може да е по-близо до истината. От страданието се появиха най-силните души; най-силните герои в този велик свят са обгорени с белези. Виж белезите си като знак за "Да! Направих го! Преживях и имам белези, за да го докажа! И сега имам шанс да стана още по-силен."

5. Всяка малка борба е стъпка напред

В живота, търпението не е в очакване; това е способността да се поддържа добро отношение, докато работи усилено върху мечтите си, знаейки, че работата си струва. Така че, ако искате да опитате, поставете времето и отидете по целия път. В противен случай няма смисъл да се стартира. Това може да означава загуба на стабилност и комфорт за известно време, а може би дори и ума ви от време на време. Това може да означава да не се яде какво, или да спи, където сте свикнали, в продължение на седмици. Това може да означава разтягане на зоната ви на комфорт, толкова тънка, че ви дава безпрепятствен случай на втрисане. Това може да означава жертване на отношения и всичко, което е познато. Това може да означава приемане на подигравки от вашите колеги. Това може да означава много време насаме в самота. Самотата обаче е дар, който прави възможни великите неща. Това ви дава необходимото пространство. Всичко останало е тест за вашата решителност,

И ако искате, ще го направите, въпреки провала и отхвърлянето и шансовете. И всяка стъпка ще се почувства по-добре от всичко друго, което можете да си представите. Ще разберете, че борбата не се намира на пътя, това е пътят. И си струва. Така че, ако се опитвате, отидете по целия път. Няма по-добро чувство в света ... няма по-добро чувство от това да знаеш какво означава да си ЖИВ.

6. Негативността на други хора не е ваш проблем

Бъдете позитивни, когато негативността ви заобикаля. Усмихвайте се, когато другите се опитват да ви свалят. Това е лесен начин да запазите ентусиазма и фокуса си. Когато други хора се отнасят с теб лошо, продължавай да си ти. Никога не позволявай на чужда горчивина да промени човека, който си. Не можеш да вземеш нещата лично, дори и да изглежда лично. Рядко хората правят неща заради вас. Те правят неща заради тях.

Преди всичко, никога не се променяйте, само за да впечатлите някой, който казва, че не сте достатъчно добър. Променете, защото ви прави по-добър човек и ви води към по-светло бъдеще. Хората ще говорят независимо от това, което правите или колко добре го правите. Така че се притеснявай за себе си, преди да се тревожиш за това, което другите мислят. Ако вярваш силно в нещо, не се страхувай да се бориш за него. Голямата сила идва от преодоляването на това, което другите смятат за невъзможно.

Всички шеги настрана, животът ви идва само веднъж. Това е то. Така че правете това, което ви прави щастливи и сте с този, който ви кара да се усмихвате, често.

7. Какво означава да бъде, в крайна сметка

Истинската сила идва, когато имате толкова много да плачете и се оплаквате, но предпочитате да се усмихвате и да оценявате живота си. Има благословии, скрити във всяка борба, пред която се изправяте, но трябва да сте готови да отворите сърцето и ума си, за да ги видите. Не можеш да принуждаваш нещата да се случват. Можеш да се самоубиеш, като се опитваш. В един момент трябва да се отпуснете и да оставите това, което трябва да бъде,

В крайна сметка, обичайки живота си, трябва да се доверите на интуицията си, да рискувате, да губите и да намирате щастие, да пазите спомените и да учите чрез опит. Това е дългосрочно пътуване. Трябва да спрете да се тревожите, да се чудите и да се съмнявате на всяка стъпка от пътя. Смейте се на объркването, живейте съзнателно в момента и се наслаждавайте на живота си, докато се разгръща. Може да не стигнете точно до мястото, където сте възнамерявали да отидете, но в крайна сметка ще пристигнете точно там, където трябва да бъдете.

8. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да продължите

Не се страхувайте да се върнете - да опитате отново, да обичате отново, да живеете отново и да мечтаете отново. Не позволявайте на твърдия урок да втвърди сърцето ви. Най-добрите уроци в живота често се научават в най-лошите времена и от най-лошите грешки. Ще има моменти, когато изглежда, че всичко, което би могло да се обърка, се обърква. Може да се почувствате, че ще останете завинаги в този коловоз, но няма. Когато се чувствате, че се отказвате, не забравяйте, че понякога нещата трябва да се объркат, преди да се оправят. Понякога трябва да преминете през най-лошото, за да стигнете до най-доброто.

Да, животът е труден, но вие сте по-силни. Намерете силата да се смеете всеки ден. Намери смелостта да се чувстваш различно, но красиво. Намери го в сърцето си, за да накараш другите да се усмихват. Живей просто. Люби щедро. Говори искрено. Работи усърдно. И дори ако не успееш, продължи. 

@AzSamZodiaTelec2016-12-272016-12-272016-12-27


Коментари за 8 неща, които си струва да си спомним, когато всичко върви погрешно

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
89.75911US