Невероятни тайни, които вашата котка крие от вас

Да са умилителни е само едно от нещата, което нашите котешки повелители могат да правят, пише Distractify.

Котките могат да преминат директно от дълбок сън към пълна будност.

Сетивата на котката не спират да регистрират звуци и миризми през 70 процента от съня, така че тя може да се събуди бързо при звука на плячката (или отварачката).

Котките обичат с очите си

Когато котката бавно се затваря и отваря очи, това е знак за голяма привързаност. Ако мигате към тях по този начин и те ви отговорят със същото, значи ви приемат за приятел.

Котките са единственото домашно животно, което не е споменато в Библията

Според някои причината е обожествяването на котките в Египет, което се приема за идолопоклонство. Други смятат, че котешкото присъствие се подразбира, защото големите котки - например лъвът, са широко представени.

Сексът при котките е груб

Котаракът има шипове на пениса си, които причиняват болка на котката при изваждане. Този болезнен момент е необходим, за да предизвика отделянето на яйцеклетка. Това обяснява защо женските котки изглеждат така, сякаш искат да убият мъжкия след чифтосване.

Котките не усещат вкуса на сладкото

Изследвания са установили, че тъй като котките са истински месоядни, те имат мутация, която кара вкусовите им рецептори да не мога да се свързват със сладките молекули. Това ги прави различни от всеки друг бозайник, изучаван до момента.

Мъркането на котката лекува - както нея самата, така и другите

Изследванията показват, че излагането на честоти между 20-50 Hz (при ниски децибели) насърчава растежа на костите и зарастването на фрактури. И, знаете ли какво? Доминиращата и основна честота на мъркане при повечето видове котки е точно между 25 и 50 херца.

Здравата възрастна котка може да скочи на 6 пъти повече от височината си

Тази способност идва от изключително гъвкавия гръбнак и мощните мускули на краката и гърба, които са способни да освобождават много големи количества енергия през кратки интервали.

Котките са способни на над 100 различни звука, докато кучета могат да издават само около 10

И почти всеки един е направен специално за манипулиране на хората.

Котките (почти) винаги се приземяват на краката си

Тялото на котката "рефлексивно коригира курса си така, че по времето, когато се приземява, краката са в позиция да стъпят първи. Височината на падане на котката определя колко добре краката могат да поемат удара."

Женската котка може да ражда по 3-7 котета на всеки 4 месеца

Само за седем години, една двойка котки и тяхното потомство може да произведе общо 420 000 котенца. Ето защо се налага да ги кастрирате.

Не давайте на котката паничка с мляко

Въпреки че изглежда го харесват, храносмилането на котките не може да обработва краве мляко. Въпреки това, което виждате по телевизията, ако дадете на котката мляко, ще трябва да се справяте с последствията от котешка диария.

Котките могат да оцелеят на температури до 56 C

Други могат да прекарат нощта навън при температури под нулата. Но въпреки че са издръжливи, котките могат да получат топлинен удар или хипотермия също като хората. За това е добре да следвате правилото: ако на вас не ви е добре навън, не им е добре и на тях.

Котките се потят през лапите

Уплашената или прегряла котка може да остави следи от влажни лапички по пода.

Носът на котката е набразден с уникални шарки, точно като пръстовия отпечатък на човека

Носът на котката има около 19 милиона нервни окончания, за разлика от близо 5 милиона при човека. Носът е може би най-важният орган за котката, защото оцеляването й често зависи от доброто обоняние.

Котките прекарват почти 1/3 от живота си в почистване и 2/3 в сън

Това оставя твърде малко време, за да си играе с вас и да ви обича, така че извлечете максимума от него!


Коментари за Невероятни тайни, които вашата котка крие от вас

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
69.00501US