Най- добър приятел

Въпреки, че не е привилегия само на човека, приятелството е едно от най-значимите неща в живота. Приятелството е специален вид любов. Любов, която ни вдъхновява, прави ни по-добри, по-смели, по-истински. И все пак истински приятел трудно се намира, но когато го намериш, се убеждаваш, че по-голямо богатство от него няма!

Приятелство се ражда в момент, когато един човек каже на друг: Какво? Ти също ли? А аз си мислех, че съм единствен.

Всички имаме приятели - кой много, кой не чак толкова. Всеки си има поне един близък приятел. Такъв от детството, такъв, който е срещнал в училище, университета или на работа.

Приятели много, но какво означава наистина добър приятел? Добър приятел е преди всичко този, с когото можеш да бъдеш себе си и той те приема такъв. Най- добрият приятел можеш винаги да разчиташ и той никога няма да те разочарова. С добрия приятел не се срамуваш да говориш или да споделяш каквото и да било, а той винаги ще те изслуша, ще те успокои, ще ти даде съвет. Добрият приятел никога не би те предал. Не би те наранил, или поне не съзнателно.

Истинският приятел ще се тревожи за теб, ако трябва дори и ще ти се скара. Никога няма да премълчи истината, дори и тя да е горчива.

Приятелят, който е истински и държи на теб, никога няма да чака ти да го потърсиш пръв. Винаги ще се извини, когато сте се скарали и съответно би простил грешките ти.

За истинските приятели времето и разстоянието са просто числа. Дори и да сте далеч или да се виждате рядко, винаги, когато сте заедно всичко започва точно от там, където е спряло. С добрия приятел винаги ти е спокойно, чувстваш се добре, не само когато имаш тежък момент и се нуждаеш от подкрепа, но и в момент на радост. Нали има и една такава фраза - „Много хора могат да бъдат с теб в болките ти, но малко са тези, които могат да споделят и радостите ти". Защото този, който ти е истински приятел не би завидял на успеха ти, а би се радвал искрено за теб.

Друга фраза пък гласеше, че истинският приятел никога не би те оставил да вършиш лудории сам. Точно така. Добрите приятели умеят да се забавляват заедно и да си прекарват страхотно. Отношенията между истинските приятели са нещо подобно на „В добро и зло, в радост и мъка". Но за разлика от любовта, която може и да изветрее съвсем бързо, приятелят остава за цял живот и то без обети и подписи.

Въобще приятелството е нещо сложно. То е комплексно понятие. Да бъдеш приятел и то добър, е едновременно най-прекрасното, но и най-трудното нещо на света. Човек може да има много приятели, но с времето си проличава кои са истински.

Приятелството е едно от най-хубавите неща в човешкия живот. И като всяко хубаво нещо иска усилия. Но те си струват. Трябва да се борим за приятелството и най-вече не трябва да забравяме, че за да имаме добри приятели, преди всичко ние самите трябва да сме такива.

Всеки има около себе си хора, които може да нарече приятели. Такива, с които му е приятно да прекарва времето си, да пътува, да купонясва...

Има обаче поне един човек, за когото спокойно можем да кажем, че ни е истински, голям, верен, най-добрият приятел. 

Най- добрият приятел прави добрите моменти по- добри и трудните  по- лесни.

 

Накъдето ми видят очите,
по света аз да тръгна тогава,
изведнъж надживял суетите,
тази нищо, нищо не значеща слава,
към сърцето на някой приятел,
по безкрайният път на мечтите,
без часовник, без вчерашни дати,
накъдето ми видят очите.  

Дует Ритон

 


Коментари за Най- добър приятел

Коки

Сякаш е писано от някой, който си мисли, че има истински приятели хахаха

(YYYY-MM-DD) ⏱ 2021-01-23 20:38:39
tanq

ko e tu ve

(YYYY-MM-DD) ⏱ 2021-01-09 17:08:32


Анкета

Може ли мъж да прави каквото иска, ако жена му каже "Прави каквото искаш"?

ГЛАСУВАЙ
Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
80.47199US