Взимаме нещата за даденост. Малките неща.

Лесно е да приемем нещата за даденост и да не се интересуваме за нещата, които нямат значение за нас, вместо да бъдем доволни за нещата, които имаме. Ние се оплакваме за всички малки неща, които не са важни. Всички го правим и това се е превърнало в начина ни на живот, но хората не осъзнават колко благословени са те.

Ето един примерен списък, който хората приемат за даденост:

Къща
Легло
Топлина и уют
Образование
Чиста вода
Топла вода
Дрехи
Домашни любимци
Семейство
Телефони
Храна и всичко, което поискат
Телевизия
Нашето здраве
Възможността да ходим

Това са просто няколко примера. Има стотици неща, които ние приемаме за даденост. По медиите постоянно обявяват за убити деца, за сакати хора, за катастрофи, за хора, които нямат пари за храна, деца без родители завлачени в домове приличащи на затвори, бездомни...

Сутринта си отворих очите  преосмислих живота си. Винаги съм се оплаквал от малките неща, които не се случват както аз искам, като да имам последния модел телефон, наще винаги са ми настоявали да си изяждам всичко, дистанционното на телевизора не работи и телефона ми трябва да се зареди. Тези неща нямат значение изобщо. Разбрах, че се оплаквам постоянно. Трябва да сме благодарни, че имаме телефон изобщо, храна вкъщи, телевизор, топла вода...

Много хора живеят в бедност и се молят да има какво да ядат за вечеря тази вечер. Имам хубав дом, любящо семейство, невероятни приятели, чиста вода, храна, домашни любимци, електроника, хубави дрехи, и пари. Защо трябва да се оплаквам? За да бъда честен, нямам право да се оплаквам изобщо. Много хора биха искали да бъдат в обувките ми.

Когато имаш лош ден имаш усещането, че мразиш живота си. Помисли за хората, които живеят на улицата сами без храна, пари, работа или някой, който да им помогне. Ти си благословен, че живееш живота, който имаш. Всички малки неща в живота са най-добрите неща в живота. Събудете се, всеки ден благодарете на Бог, че сте живи и с добро здраве. През изминалия месец аз обещах на себе си, че ще напиша "Аз съм благодарен за всеки ден" на един лист хартия преди да си лeгна. Има милиони неща, за които съм благодарен и това ми помага да си напомням какъв невероятен живот имам. Чувствам ,че моята гледна точка на живота се е променила през последните няколко години значително. Последните няколко години  бяха много трудни за мен, но аз съм станал много по-силен Научих се да ценя живота си и нещата в живота си повече и живея за всеки ден, като, че това е последния.

Рейтинг 5 от 5
Оценете статията

Коментари за Взимаме нещата за даденост. Малките неща.

.com

Бъди първи, който ще напише коментар
Време е за забавни игри.
Време е за много усмивки.
Време е за щастие.
Честит ден на детето !

Вицове за деца Вицове подходящи за деца
Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само, за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ