Що е то майка и приложение

Майка

Майката (на галено мама) е родител от женски пол. Майка може да бъде и жена, която е осиновила или която е отгледала дете.

Названия

Популярни обръщения към майката са „мама", „мамо", „майко". Прието е така да се обръщат към майка си не само деца, но и възрастни. Думата „мама" съществува в почти всички световни езици. Тъй като сричката „ма" е една от най-лесните за произнасяне, най-често това е първото, което детето се научава да казва. 

Приложение

Майката е неизменна част от подрастването на детето. Тя има задължения и те не включват време за почивка. "Майката" трябва винаги да е на линия. 24/7 трябва да бъде на разположение да ни помага.

Трябва да подписва лошите оценки, за които "бащата" е по- добре на не разбере, а ако разбере да ни утешава. Да пише извинителни бележки. Също така и да мърмори, защото е по добре тя, отколкото бащата. Възпитетално е да те напердаши, когато счупиш тоалетната чиния с пиратка на връх Коледа, но тя не го прави. Трябва и да те гушка периодично. Да ти помага с домашните и прави корици на тетрадките.

Ако сме сами и ни е скучно, нейно задължение е да измъти братче или сестриче.  Майката също така трябва да се грижи за семейството. Трябва да пазарува, да готви, пере, глади и сгъва дрехи, да забърсва прах, да  събира разхвърляните ни вещи и да ни приготвя ученическата чанта за утре.

Една важна функция, която майката може да изпълнява е на гръмоотвод. Когато бащата ни е ядосан или сме направили някоя голяма пакост, удавили сме кучето или сме набили приятелче, счупили сме нещо на таткото, майката трябва да поеме отговорността, че е отгледала темерут.

Щях да забравя. Докато сме в гимназията джобните не отиват по предназначение. Важен елемент е, че тя финансира за закуски. А това къде отиват парите си е наша работа. Тя е длъжна да се възхищава на децата си и да ги хвали.

И така. Майката е милосърдна сестра, надежден будилник, обича ни когато всички други са ни сърдити, повдига ни духа когато ни е домъчняло за вкъщи, а сме някъде, където не ни харесва. Разрешава душевни спорове и лъже по телефона, когато искаме да ни няма. Гледа и се грижи за домашните любимци, за които сме обещали да се грижим ние, ако ни купи.

Майката преди всичко трябва да прави и глупости.

Понякога Майката се ползва като опитно зайче за издръжливостта на човешките нерви.

Във всеки случай майката има многостранно приложение и е крайно рисковано да останеш само с една, защото, ако тя излезе от строя, семейството ще трябва да бъде закрито.  

Обичайте майката си. Тя е една!

Вдъхновение от форума на майките BGMAMA


Коментари за Що е то майка и приложение

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
79.83994US