Вицове за Деца

Едно момче отишло при баща си и го питало:
- Тате, за какво служи средния пръст?
- Ами виж сега сине, ти си голямо момче. Ще си хванеш приятелка. Ще се ожените. През първата брачна нощ ще трябва да направите нещо. Ти ще си свършиш работата. Тя ще поиска и втори път. Ти естествено ще я оправиш и втори път. Тя обаче ще поиска и трети. Ти си мъжко момче - и трети път ще я оправиш. Тя ще поиска и четвърти път. Тиии.... си се метнал на баща ти и четвърти път ще можеш. Тя обаче се оказва ненаситна и ще иска и пети път. Тогава идва редът на средния пръст. Свиваш го и я удряш по главата с думите: "Абе ти луда ли си ма!!!"

Зима. Детска градина. Следобед. Децата се подготвят за тръгване и възпитателките и лелките помагат при обличането. Четиригодишния Ради нещо се бави с обувките и една от лелките идва на помощ. Високите обувки на хлапето влизат с мъка, сякаш са с поне два номера по-малки, но накрая, потънала в пот жената се справя, само за да чуе:
- Ама те са на обратно!...
Поглежда и се вцепенява - наистина дясната и лявата са разменени. Оказва се, че процесът на сваляне е почти толкова трудоемък, колкото и слагането. В края на краищата, обувките заемат полагаемите им се места, а Ради съобщава:
- А това не са моите обувки!...
Лелката буквално се изприщва, нервно (но далеч по-бързо, благодарение на натрупания опит) ги сваля е пита:
- А къде са твоите?
- Вкъщи. Татко ги залепи, а аз днес съм със старите обувки на батко Влади.
Едва сдържайки се да не закрещи, лелката подновява усилията по поставянето на зимното снаряжение. Когато най-после приключва, оглежда детето, после разравя и шкафчето му и със смес от надежда и отчаяние пита:
- А къде ти са ръкавичките?
- Като дойдох сутринта, ги сложих в обувките..