Вицове за УченициВ едно основно училище в София най-малките ученици от 1 клас имали час по Трудово Обучение. И класната им казала:
- Значи деца, днес ще ходим на строеж. Затова ви моля да си сложите каските, които ще ви бъдат дадени на входа. Защото познавам едно момченце, на чиято глава падна тухла и то почина, защото беше без каска. Обаче познавам и едно момиченце, на което му се случи същото, но то беше с каска и само се усмихна и продължи. И от задните чинове се обажда зевзекът на класа:
- Ааа, знам я. От нашия вход е. Още ходи с каска и се хили.


В едно идиотско училище млада учителка по география влиза в час за първи път.
- Здравейте, деца – поздравила тя учениците.
- Я се разкарай бе, кучко!
Учителката избягала разплакана от класната стая. Отишла при директора и му обяснила, какво се е случило. Директорът казал:
- Спокойно, колежке. Трябва да имате друг подход към тези ученици. Сега ще ви покажа, как се прави. Тръгнали двамата обратно към стаята. Щом наближили, директорът набил един шут на вратата и влязъл:
- Здравейте, пичове.
- Гепи, директоре.
- Кой сложи презерватив върху глобуса?
- Какво е това глобус – попитали учениците.
- Е това, ще ви го обясни новата учителка.Един як учител води урок в своята класна стая. От съседната стая обаче, се чува голям шум. Някакъв тип вдига врява и крещи там. Учителят се ядосал, отишъл в другата стая, хванал за ухото злосторника, дето вдигал врява и го завел в своята стая. Изведнъж в съседната стая се възцарила тишина. Злосторникът пък си седял тихо на последния чин в стаята на учителя. Учителят продължил да си води спокойно урока. След няколко минути на вратата се почукало и се показала главата на едно дете.
- Господин Петров, много се извинявам, но може ли да ни върнете преподавателя?