Притча за мулето и работата в екип

Мъж, тръгнал на дълга командировка с автомобил, объркал пътя. Шофирайки, опитал да извади картата си от жабката на колата. Изгубил контрол над волана и автомобилът се забил в канавката. За щастие, шофьорът бил невредим, но автомобилът му затънал дълбоко.

След многобройни опити да измъкне колата, мъжът решил да потърси помощ и тръгнал пеша към най-близката ферма. Щом я открил, почукал на вратата. Отворил му възрастен, отруден селянин. Мъжът му разказал в каква беда е попаднал.

Тогава фермерът поклатил глава и казал: „Уолик може да изтегли колата ви от канавката”. После посочил едно старо, дръгливо муле в двора. Шофьорът го погледнал с невярващи очи.

„Да, да…Уолик ще свърши тази работа”, продължил да повтаря уверено човекът. Шофьорът, който нямал кой знае какъв избор, се съгласил и двамата се отправили заедно с мулето към закъсалата кола.

Когато пристигнали, фермерът сложил ремъците на старото муле, закачил ги за колата и започнал да вика: „Дърпай, Фред! Дърпай, Джак! Дърпай, Тед! Дърпай, Уолик!”. Животното се напънало и след няколко минути наистина успяло да изтегли колата.

Шофьорът бил изумен. Той благодарил от все сърце на фермера, погалил мулето по дръгливия гръб и накрая попитал: „А вие, защо изреждахте всички тези имена, при все че тук беше само Уолик?”.

Фермерът се усмихнал и казал: „Защото, освен че е стар, Уолик е и сляп. Но докато вярва, че е част от екип, нищо не може да му се опре!”


Коментари за Притча за мулето и работата в екип

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ