Тази страница не е видима в уебсайта

Започва, тъпо, но пък в средата и края ми харесва.

Всъщност аз  изпитвам много дълбоки чувства, когато слушам тази песен. Правейки аналогия1 с клипа и текста, се сещам за себе си. Как уж самостоятелността след цяло детство, изживяно с родителите, ми идва в повече. И как всъщност съм прекалил с това. Правих неща, които изглеждаха забавни, приятни, емоционални. След това всъщност се превръщаха в извращения, погнуси и лоши действия, та дори събития.2
С хората, с които човек се обгражда, когато е далеч от мама и тате, си позволява да прави неща, за които родителите му са го учили, че така не е редно, но той никога не се е замислял наистина дали е редно, или не. И в крайна сметка, макар намерил пътечката в живота си, тези неща си стоят и ти се сещаш за тях. Например как си застанал на колене, изпълнявайки робска задача, или гордо изправен, а в краката ти унижени хора, едвам гледащ от стимуланти3. И при такива мисли просто изпълзява лицето на собствената ти майка и си викаш аджеба - това аз ли съм!? На по- емоционалните хора би им станало много мило :) и бързо биха се замислили дали всъщност целият този разврат и пищност, лукс и блясък са правилният начин те да бъдат щастливи. Дали това наистина те прави щастлив? Замисляш се за това колко пъти си се замислял, за това и какво всъщност си направил, за да промениш нещата. Влизаш в противоречие с обществения морал, а щом го осъзнаваш - най вече и със собствения си. Тогава просто си викаш - аз наистина съм обичан от една жена ей там, която се е грижила за мен, не е спала за мен, пяла ми е песни и ме е учила кое е добро и кое лошо. Била е на всеки един важен момент от живота ми..., а дали ще ме обича такъв, какъвто съм сега? Да, вината очевидно е в мен, защото съм възпитаван за добро, а не за разврат и безгрижие към околния свят. Знам, че мога да бъда отговорен, а в същото време не съм.  Аз в себе си знам, че съм добър, а нищо от това не излиза наяве. Дали това не "сме" го дъвкали прекалено много и не е време да се напием, за да забравим, че пием?

Страхувам се, че "героят" е изпуснал да присъства на много от семейните празници, за да покаже обичта си към някого, към когото наистина заслужава. Неприемливо е да се твърди, че той се отказва от себе си, даже напротив. Той се приема такъв какъвто е - аз съм боклук и съм твой син.

Синчето на мама! Песента е изпълнена с такова спокойствие, лекота, а усещанията са толкова противоположни :D В крайна сметка, връщайки се в темата, да съпоставим клипа и текста бих казал - всички си имат по една малка хлебарчица в себе си, някои повече.

Един хубав клип, показващ разхайтения живот4 на една британска поп звезда, която се страхува от това дали няма да разочарова майка си с това, което прави. Купони, наркотици, секс, хубави жени и много алкохол са менюто му за добро изкарване. Заобиколен от прекрасни черупки с червейшки :) души.

И все пак... дали това не му харесва.....!?

 1 В какъв смисъл „правиш аналогия”? По-добре е да кажеш: Слушайки песента и гледайки клипа, се сещам за себе си”.

2 Защо думата „събитие” е белязана за тебе като най-лошото нещо в тази градираща поредица от лоши неща?

3 Проблем на словореда: трябва ли да се разбира така: ...гордо изправен, едвам гледащ от стимуланти?

4 Ужасно клише, намирисващо на соцреализъм.

 


Коментари за Come undone

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ