Тази страница не е видима в уебсайта

Не искам да се фукам, ама трябва да ви кажа, че имам мобилен телефон. Всъщност два, но от скромност споменавам само единия. През лятото имах едно красиво ХъТъСъ, което правеше всичко, най-вече да пиюка по екраните на приятелите ми след всяка изплюта моя реплика във фейсбук. Другият ми телефон е айфон от хилядадеветстотинидебелиясняг, който спокойно може да бъде ползван и за космическа совалка, тестван е на удари, заливане, заснежаване, опесъчаване, дъвкане и ежедневен психически тормоз с нецензурни думи. HTC-то беше толкоз интелегинентно, че самичко намери и се свърза с всяка друга техника вкъщи, без хладилника, и синхронизира всичките ми контакти, мейли, снимки, фейсбуци, твитери, блогове, календари, менструални цикли и бъдещи творчески планове. Така, когато казах, че отивам пак на море довечера, HTC-то се погрижи да уведоми всичките ми 460 контакти.

Вечерта преди тръгване към морето се ядосах по време на един разговор и забравих, че в ръката ми не е ветеранът iPhone, а нежна, чувствителна душичка, каквато беше HTC-то и шибнах малкото му, нежно, гладко и миловидно екранче в една твърда, груба, негостоприемна и арогантна дървена маса. Милото малко ейчтиси мицна два пъти в агония, примига с бутончета и се пренесе в зелените тучни поляни на бракуваните телефони.

Много исках да го реанимирам някак си, да вдъхна отново електричество в залинелите му платки, да порозовее отново малкото гладко екранче и най-вече - да си прехвърля 460-те контакта в айфона, ветеранът от запаса. С HTC-то бяхме създали крепка дружба и аз знаех, че то не би искало да си отиде, без да остави наследство. Уви, от Менетел ми казаха, че уж повърхностната като тромбофлебит рана на екрана всъщност показва сериозни вътрешни увреждания, които ще ми струват 300 лева и аз се отказах. Викам си, тия 460 човека все някога ще ме потърсят за нещо, нали? Я някой заем, я захар имаш ли, я ти що си спала с гаджето ми, ма, я друг повод.

Оказах се права.

С мой приятел, с когото се познаваме от няколко години, си говорим само във фейсбук за по-лесно, не по телефона, сме се разбрали да се видим на морето. Той може и да ми е дал телефона си, но номерът, за жалост, бе погребан с мощите на HTC-то.

Получавам следният смс (от непознат номер, познатите бяха на майка ми и доставките на KFC): "Cheers bitch, patuvam kam moreto, ne umirai rano da te stisna za rd:-)"

Някои хора биха се запитали защо в отговор не питам кой ми пише. И биха били прави!

Решавам, че ще се ориентирам в следващите смс-и дали не греша, защото съм сигурна, АМА СИГУРНА, че това е въпросният мой приятел, с когото сме се разбрали да се видим на Корал. Фактът, че празнувам фалшивият си летен рожден ден и съм поканила сума ти народ ми убягва, очевидно решавам, че това трябва да е той.

Следват 14 смс-а в рамките на няколко дни, в които ние двамата просто не можем да изтрезнеем, за да се засечем на плажа. Аз съм все още напълно убедена, точно колкото в това, че замразено пиле не се откъртва от фризера посредством остър касапски нож, че си пиша с въпросния приятел от фейсбук. Все не успяваме да се видим, доста вероятно заради замъглен поглед от ту мъч блъди мери.

Прибирам се от морето, забравям изцяло за случая, забравям и да питам въпросното момче какво се е случило по-нататък с него, изтрезнял ли е в крайна сметка, за да си тръгне от бара и така до Хелoуин.

На Хелoуин получавам следния смс, пак от него: "Довечера хелоуин парти в нас! След 21 часа." И аз по този повод му пиша съобщение във фейса да питам къде е тва "в нас".

И той ми отговаря: "а не не, не съм аз. аз ще съм в рокенрола и съм каубой".

Сигурно съм стояла десетина минути, застинала като Мона Лиза, опулена срещу екрана. Така да се каже, хората биха били прави, ако да бяха казали да питам с кого си пиша, нале. Е така някой ден ще напиша по погрешка смс на някой непознат номер и после майка ми ще ми се обади да ми каже, че, макар и гипсирана и със синьо око, добре ми изглежда косата в криминалните новини по телевизията.

Дали да му звънна все пак на този непознат? Може да се окаже, че съм си писала с единствения оператор на Менетел, който не е зает, когато звъниш на *88?

С любезното съдейтвие на Муша Буша (А.Г.)


Коментари за Телефон disconnecting people

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Не желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ
94.13195US