Тази страница не е видима в уебсайта

Отказвам да отглеждам 5-годишен социален идиот, който се мие с дезинфектант

Знаете ли, аз разбирам, че хипотезата да си седим на топло вкъщи, да нижем ошав на сурвачка и да учим детето да събира и изважда ябълки, докато лежерно потракваме имейл на лаптопа и питаме закачливо партньора си каква вечеря да си спретнем - пица или агнешки котлети, е много атрактивна, но ДЕ ФАКТО нещата в много случаи не стоят така". Това пише в своя публикация в личния си профил във Фейсбук една от създателките на популярната платформа "Майко мила" Красимира Хаджииванова. Хаджииванова, която е известна и с прякора си Красита, казва още няколко запомнящи се неща:

"Родителите нямаме проблем с това децата да стоят вкъщи. Децата ни имат проблем с това, че не излизат и не се виждат с приятели, или поне моето и още няколко като него имат такъв проблем, а когато детето ми има проблем, той се превръща и в мой проблем. И не ми обяснявайте как мога да го обучавам вкъщи и да му създавам неповторими забавления с шарен боб, вълнен конец и първи стъпки в чайната церемония, защото ако го попитам дали иска да иде да търчи и играе с още три деца или предпочита да пощи ориз по метода Монтесори, седнал на трикрако столче в меки цветове, може да опитате от три пъти да познаете какво ще ми отговори.

Моята прекрасна терапевтка ми казваше - "всички родители си увреждаме децата" и това донякъде успокоява, когато си потънал в чувство за вина от поредния си нелеп родителски ход. Аз мисля, че достатъчно направихме за децата на предния локдаун, когато те бяха истински затворени в продължение на 2 месеца, когато не можеше да се ходи в парка, да се седне на пейка, когато възмутените граждани снимаха другите граждани, които ходеха по права линия по тротоара, и пускаха снимките им във Фейсбук, за да ги оплюваме на воля, и когато отвсякъде се лееха простотии за трупове в чували по улиците, и как детските площадки щели да се напълнят с мъртви.

Не искам да отглеждам някакъв социален идиот, който от петгодишен ще се пръска с дезинфектант и няма да се вижда с деца по половин година. Ако имам възможност да избегна това, ще го направя. А докато го правя, не спирам да си слагам маската, където това е необходимо, не ходя да се редя на опашки в магазини за играчки, не посещавам партита с пароли, а хората масово ги избягвам още отпреди пандемията, защото повечето не ги харесвам".

Източник: www.actualno.com


Коментари за Отказвам да отглеждам 5-годишен социален идиот, който се мие с дезинфектант

Мария

Много сте права, госпожо! Последното изречение от излиянието Ви определено доказва, че няма да възпитате детето като социален идиот!

(YYYY-MM-DD) ⏱ 2020-12-23 02:54:23


Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само, за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ