Тази страница не е видима в уебсайта

До края на тази година мобилните оператори изискват деклариране собственоста на предплатените услуги за мобилни разговори като Прима, Би-Кънект...

Отивам аз в офиса на Мтел да се легитимирам и услужливата девойка ми подава една "формичка" да попълня. Име, ЕГН, стандартните неща, но в края две поленца кокетни оставени за имейл и професия. Попълвам формата, но без тези две полета, все пак колкото и да е то на човек би му дошло на ума, че всичко е маркетинг в тази студена криза. Не е особено приятно докато си в среща, в тоалетната, в банята(ако телефона ви е водоустойчив) да получаваш смс-и зацената на млякото в село Долно Нанагорнище или пък какво хапче да вземем, за да издигнем самолета.

Подавам формата и мадамата ме пита за имейл.

- Задължително ли е да имам имейл, за да стана ваш клиент? - отвръщам й аз.

- Е, не може да нямате имейл!

- Ми нямам! - категоричен съм аз.

- Професия? - настоява тя.

- Какво точно Ви интересува, днес може да имам една, утре друга, с какво ще се промени обслужването ми....?

Девойката обяснява, че за имейл може и да не попълни, но професия не може да остави празно, тъй като системата не позволява да бъде записана декларацията.

- Ами пишете "ебач на половин работен ден"! - и поставям широколентова усмивка на нейното лице.

- Ама как така, не мога да напиша такова нещо. - отвръща шокирана, замаяна, като ударена с мокър парцал тя.

Вземам листа и старателно се подписвам: "Ебач на половин работен ден". При което целия офис се оглежда кой убавец е с таз нестандартна професия.

Всичко протича мистично и аз си тръгвам от офиса с овации и пожелания за приятен и ползотворен ден от всички служители, пациенти и охраната?!?! Дори спечелих намигване от едната касиерка.

Сред многото зачестели телефонни измамници, пък и аз като потърпевш от ситуацията в таз държава с уникално мудна съдебна система съм ЗА с двете ръце за легитимирането на тези предплатени услуги. Че то иначе дори охлюв може да ме обере с пистолет в едното рогце и докато се задействат, той ще се шмугне в храстите.

Нещеш ли по- късно ми се обаждат от Мтел...

- Здравейте обаждаме се от маркетинговия отдел на Мтел. Тук сте написали много интересна професия, сигурно така на шега... - заявява женски глас с трепет в тембъра.

Обявих на девойчето, че никак не възнамерявам да обявявам професията си и информация абсолютно излишно за легитимирането ми.

- Тъй като се налага да ви сегментираме в някоя от категориите браншове в които работите, желаете ли да получавате рекламни смс-и от Еротични магазини и секс услуги?!

Ама разбира се, цял живот мечтая да ми пускат оферти за надуваеми играчки тип овце, крави, кози, а защо не и свинки...

Уважаеми пациенти на предплатени услуги ... пожелавам Ви успех в четенето на рекламни материали.


Коментари за Имате ли email?

.com

Бъди първи, който ще напише коментарНие се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само, за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OK OK, с тъмна тема тема Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДА НЕ
ЗАТВОРИ