Телецът като служителТелецът като служител

„Никога преди не съм го чувал… но ми звучи невероятно глупаво.”

Назначили сте Телец за ваш търговски посредник? Незабавно проверете хороскопа му! Ако има планети в Овен, Близнаци, Лъв или Риби, можете да го оставите. Ако ли не, веднага го преместете на друга длъжност, само внимавайте да не разбере защо. От Телеца не става търговец.


Една от причините е, че той не винаги прави добро впечатление и се харесва на клиентите. Тъй като е прям и говори само истината, би казал за стоката: „Ако ще я вземете, добре. Ако не, освободете мястото на следващия.” Вместо да хвали качествата й, по-скоро би обяснил на купувача защо например той самият не би взел този боклук. Няма да се впусне и в словесни тиради, тъй като многословието му е чуждо. Ще общува с клиентите предимно чрез междуметия: „хм”, „тц-тц”, „а-ха”.


Другата, много по-важна причина е, че Телецът се нуждае от сигурност в работата. Само тогава може да разгърне истинските си възможности, които между другото са колосални. Той трябва да знае точно какви пари ще получи в края на седмицата. Предпочита това да е една постоянна и сигурна сума, вместо да бъде на процент, при който евентуално би изкарал и много повече. Никога няма да го поблазни работата на хонорар или на свободна практика.


И все пак Телецът би могъл да се справи успешно с търговията, стига да продава стабилни неща, свързани със земята. Това са земеделски машини, камиони, булдозери и трактори. Или пък недвижими имоти. Там ще бъде в стихията си. Представете си един солиден Телец, който развежда клиентите из къщата и двора. Показва с широк жест изгледа. Посочва възможностите за преустройство или озеленяване, надеждността на основите и водопроводната инсталация. И всичко това не с много думи, а по-често с възклицания и одобрителни кимвания. Въпросът с парите изобщо не се обсъжда. Най-странното е, че купувачът веднага се съгласява, спечелен от честността и очевидната надеждност на продавача.


Телецът върши добра работа в сферата на образованието. Тъй като вярва в солидните професии, които имат практическо приложение, той може с лекота да убеди например едно крехко девойче да запише машинно инженерство.


Много добра реализация Телецът може да получи в областта на радиото и телевизията, стига да има асцендент Близнаци или Марс в Близнаци. Тогава типичната мелодична реч на Телеца се съчетава с чара и леещото се слово на Близнака, което заедно със способността за контакт и общуване от екрана ще му осигури успех.
Най-добре Телецът би се чувствал в света на бизнес, в който нещата са твърди и установени. Там, на което и място да бъде поставен, той ще работи бавно и упорито с намерение да успее на всяка цена. Оставете го спокойно да се труди, без да му поставяте неизпълними срокове или инфарктни спешни задачи. Скоро той ще постигне прецизност и съвършенство и тогава не се страхувайте да го натоварите с по-голяма отговорност. Телецът е сигурен, честен и предан служител, който ще направи всичко по силите си за вашата компания.


Той не обича промените. И въпреки това, ако притежава много качества и е делови човек, в един момент ще ви напусне. Не защото е неблагодарен, а защото е воден от една черта на характера си. След като се е убедил, че фирмата ви е във възход (не без неговата помощ), той предпочита да се оттегли. Повече го интересува и му допада самият процес на натрупване на богатство и изграждане на едно предприятие, отколкото поддържането им. Би останал да ръководи процесите, стига да му осигурите свобода (на която много държи) да продължи да изгражда и твори, вместо да се занимава с дребни детайли и периферна дейност. Но когато усети, че във вашата фирма повече не може да расте, ще поиска сам да постави основите и изгради вече своята империя, независимо дали тя ще бъде по-голяма или по-малка.


Служителят Телец е чудесен работник. Спокойно приема и точно изпълнява всички нареждания, без да се дразни от заповедническия тон на шефа си. За него това е в реда на нещата. Защото е убеден, че преди да стане началник, най-напред трябва да се научи да изпълнява заповеди. Телецът уважава властта. И също така не поставя под никакво съмнение факта, че когато той стане началник, неговите служители трябва да изпълняват безпрекословно нарежданията му.


Но все пак внимавайте и не злоупотребявайте с търпението на Телеца. Неговото безропотно подчинение ще ви подведе. Не си мислете, че можете да му поставяте всякакви задачи по всяко време, без да ви е грижа за тона, с който ги налагате. Спокоен и безучастен като Макиавели, този работен вол ви наблюдава и ви крои шапка. Видяхте ли насмешката в погледа му? Крайната победа ще бъде негова. И ако в някой момент гордостта му бъде уязвена и потъпкана, той ще започне първо да се цупи, а после може и да избухне. Това би трябвало да послужи като предупреждение към началника му. Защото следващото избухване може да бъде последно. Телецът просто ще стане и ще си отиде. Каквото и да му приказвате, както и да се извинявате, няма да премисли и да се върне. Решението „ду е узрявало бавно и постепенно, но е окончателно. Същото могат да потвърдят и бившите му приятелки. Каже ли , сбогом”, Телецът никога повече не се връща. Така че, уважаеми началници, недейте си мислете, че търпението на този работяга е вечно просто защото така бавно го напуска.


Типичната жена Телец като служителка е цяло съкровище за шефа си. Незаменима секретарка, тя внася ред и спокойствие в службата. При нея няма размотаване, половинчато или отгоре-отгоре изпълнение на задачите. Нейният тих, но категоричен тон може да укроти страстите. Добре е да изслушвате мнението й. Тя има практичен нюх и ще ви даде ценни предложения и съвети. Делова и организирана е, така че можете да й възложите повече задачи. Бъдете сигурен, че ще ги изпълни прецизно. Може да не пише така бързо на машина или да не хвърчи като стрела из канцелариите, но затова пък около нея всичко е отмерено и спокойно. Не губи присъствие на духа при непредвидени и тежки обстоятелства, напротив – винаги намира изход от създалото се положение. С мъжете разговаря по мъжки. Чудесен събеседник е, защото умее да слуша.


Служителката Телец никога не се заплита в безсмислени флиртове на работното си място. Тя знае какво иска, ако е решила да се омъжи. След като приеме поканата ви за вечеря, значи вече ви преценява като сериозна парти?. Не се колебайте, а бъдете горд, че отговаряте на нейните високи изисквания. Може да загубите безценната си секретарка, но ще се сдобиете с още по-безценна жена. С нейна помощ ще постигнете успехи и ще отидете далеч напред.


За мъжката част в службата служителките Телец са приятно за окото обкръжение. Те се обличат и ухаят добре, внимателни и мили са, не димят наоколо с цигара в ръка. Изключение правят онези, които имат Луна в Овен или асцендент Овен. Те също са привлекателни, но пушат и често повишават глас.


Повечето Телци прекарват отпуските си вкъщи. Както казват често те, не обичат да спят в чуждо легло. Пък и тревата в техния двор е по-зелена и по-свежа, отколкото където и да е другаде. Приятно им е да се излежават в леност и спокойствие, но ако ги извикате да свършат спешна работа в службата, веднага ще се отзоват без да се цупят. Само че не бива да прекалявате и това да ви стане навик, защото тогава ще разгневите Телеца.


От Телеца може да излезе добър лекар или инженер. С удоволствие ще гледа животни или пък ще продава цветя. Добре ще се чувства в супермаркета или в складовете за хранителни продукти. Изкуството го привлича силно, особено музиката и живописта. За него най-голямо щастие е да твори и чрез сетивата да дава израз на своята същност. Но трябва да бъде съответно материално обезпечен. Най-нещастен е в началото на творческата си кариера, през гладните години преди да стане известен. Затова рано или късно, ако е певец или композитор, Телецът се ориентира към музикалния бизнес, свързан с по-голяма стабилност и доходност. Прави аранжименти или издава плочи и се чувства в стихията си, защото е съчетал творческите си пориви с материалната сигурност.
За да израсте професионално, Телецът трябва да попадне на подходящата ливада. Там поглъща познания за своята професия и дълги години бавно и упорито се усъвършенства. Не му трябва промяна или нови територии. Достатъчно е да бъде в центъра на пасището и да движи нещата, а не да се върти безцелно някъде в периферията. Когато усети твърдата почва под краката си и набере инерция, той уверено ще поеме напред и ще покори непостоянната богиня на успеха.


Коментари за Телецът като служител

.com

Бъди първи, който ще напише коментар
Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK, със светла тема OKOK, с тъмна тема темаНе желая Декларация за поверителност
!
Сигурни ли сте, че искате да изчистите списъка с любими?
ДАНЕ
ЗАТВОРИ