Пътят към безсмъртието в одата "Левски" Начало Методи Георгиев
Пътят към безсмъртието в одата Пътят към безсмъртието в одата

Смъртта на Апостола е най - прекият път към безсмъртието, защото тя е изкупление на смъртта от робското минало  . Със саможертвата и своите действия за свободата на България, Левски остава безсмъртен в сърцата на множество хора .

Според мен Левски и до днес остава велик и безсмъртен за множество хора  . Аз защитавам тезата, че Левски още е жив, защото той живее с нас .

В нашите сърца, в нашите мисли и всекидневие . Левски е пример за уважение и гордост на  бълг.народ, защото той е един от многото хора жертвали се за нас, за нашата свобода, родина .

В  днешно време в света ,в който живеем ние сме недостойни . Недостойни за уважение, недостойни за държава, недостойни за свобода . В този свят на лицемерие, егоизъм, злоба и завист ние българите не оценяваме това, което имаме . Левски е уподобен на Исус и е човек с мисия . Той е сърцат, честен, добродушен .

Какво означава да си безсмъртен ? Ще се върна от там, от където започнах - народът ! Този наш народ е неблагодарен ! Има толкова  мн .хора, които са се жертвали за тази родина и какво ?

Нима ние оценяваме това ?

Малко са хората, които знаят и оценяват саможертвите на Левски, Каблешков, Бенковски . Да си безсмъртен означава да си свободен !  Да се помниш  и да живееш с хората и самите хора да са горди.  Да са горди и благодарни ! За Левски родината е нещо свято. Той избира пътят към смъртта в името на това да спаси родината ни. Открива  верният  път - пътят към обществените ценности и дългът към родината .

Ако трябва да съпоставим миналото и съвремието - нима днес има хора, които ще положат дълг към родината ? Нима някои пази и обича родината си ? Моят отговор е - НЕ ! Срам ме е ! Срам ме е от българският народ . Всеки ден ние изхвърляме боклуците си на улицата, не опазваме природата си чиста .

Унижаваме, обиждаме и наскърбяваме останалите . И ние сме хора ? И ние сме достойни? Всички ние мислим за различни неща - да се наядем, напием и напушим, но малко са хората, които се замислят кой ни е дал тази свобода ? Кой се е борил за нас . Ние сме неблагодарни!

Макар малко да се отклоних от темата, аз исках да изкажа своя неприязъм към бълг.народ . Неприязънм породил се от години.

Българищината, злобата и егоизмът карат българският народ да гледа само за своята изгода и удоволствие .

За заключение ще кажа :

Уважавайте себе си, родината си и бъдете " българи "  ! Уважавайте хората, които са допринесли много за нас . Ценете родината си и се замислете кой какво е дал за тази родина ! Бъдете по - добри и опазвайте родното, защото родината е ценност, а именно за вас неблагодарници се е жертвал Левсики. Човек останал безсмъртен със своят величествен образ !

-->

Коментари за Пътят към безсмъртието в одата "Левски"

.com

Бъди първи, който ще напише коментар
Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK OKOK, но с тъмна тема темаНе желая Декларация за поверителност