Детското страдание – вчера и днес Начало Методи Георгиев
Детското страдание – вчера и днесДетското страдание – вчера и днес

Някой от нас не се замислят какво се случва, но аз – аз не съм от безразличната група хора и имам желание да помогна на толкова много български деца.

Детското страдание е съществувало и винаги ще съществува. Всеки ден стотици майки оставят децата си в сиропиталища, вместо да се грижат за тях.

Горките деца живеят в мизерия. Бият ги, изнасилват ги, сриват ги психически. Всяко детско страдание е престъпление. Питате ли се как изглежда детското страдание?

Всеки добродушен човек би съчувствал на едно малко страдащо дете. Не вярвам и днес децата да не плачат. Те са толкова чисти и невинни. При всяко извършено от тях “престъпление”, те се страхуват и сплитат загрижено ръчички, поради своето притиснение да не ги накажат, или пък да не ги набият.

“Всяко дете си има свое задължение”… – така казва майка ми и според нея, то е да слуша родителите си и да учи. Ами какво остава за децата без родители? Какво правят те?

Те седят там в ъгъла сами, мислейки си са утрото. Лишени от света те сядат на пластмасовите столчета и чакат с нетърпение утрото с топлата закуска в жeлезните купички.

Детството е важен период за всеки един от нас. Спомените, които имаме от миговете с приятели, игрите на гиненица и криеница…Всяко дете има спомени и добри, но и лоши, които просто засенчват добрите.

Това е тежката истина. Всяка вечер стотици дечица плачат и стоят сами в леглото без да са гушнати от мама и тати. Стоят, лишени от онази топлина и уют в детската стая.

За финал ще кажа: Бъдете хора! Помагайте на малките бедни сирачета, защото детето е мило създание, което трябва да има само хубави мигове ….

-->

Коментари за Детското страдание – вчера и днес

.com

Бъди първи, който ще напише коментар
Ние се грижим за вашите данни и ще използваме бисквитки само за да подобрим вашето преживяване.
OK OKOK, но с тъмна тема темаНе желая Декларация за поверителност