Вицове за Разни


Бай Иван отишъл в близкия град за покупки. Отначало той купил едно менгеме, а след това на пазара спазарил една кошница и една патка. Много му харесали две кокошки, но нямало как да ги носи. Предвидливият търговец му рекъл:
- Какво толкова има. Сложете менгемето в кошницата, в другата ръка вземете патката, а двете кокошки под двете мишници и сте готов.
Бай Иван направил както му казал търговецът на кокошките и тръгнал към къщи. По пътя настигнал една монахиня, която го попитала знае ли къде живее попът в тяхното село.
- Отец Онуфрий живее точно до нас. Аз знам една близка пътека и ако тръгнете с мен, ще ви заведа баш до неговата къща.
- Как да вървя с вас? Аз съм безпомощна жена, как да ви повярвам, че вие възползвайки се от моята слабост, няма да ме заведете в някое пусто място, да ме хванете през кръста, да ми дигнете полата и да ме изнасилите?
Бай Иван я погледнал с насмешка:
- Дявол да го вземе, сестро! Вижте ме само! В кошницата ми - тежко менгеме, в другата ръка – патка, а под мишниците ми две кокошки! Как да направя всичко това, от което се страхувате?
Монахинята се замислила за момент и хитро погледнала бай Иван:
- Какво толкова има? Ще сложите патката на земята, ще я покриете с кошницата, а отгоре ще сложите менгемето, да не избяга!
- Ами кокошките? Какво ще правя с кокошките, а? – отвърнал не на шега сърдитият вече бай Иван.
- Какво толкова кокошките, та кокошките? Голяма работа! Ми не мога ли да ги държа аз!?Имало едно време един много добър човек. С никого не се карал, на всеки вършил услуги, на мравката път прави дето се вика. Но хората са неблагодарни и бързо забравяли за добрините му... Веднъж той си вървял до реката и какво да види - човек се дави! Бързичко скочил в бурната вода, хванал човека и го извадил, положил го на тревата и го наеБал!!!!!
- Човече, за това, че спаси живота ми с риск за собствения си ще съм ти вечно благодарен но защо ме наеБа накрая?
Погледнал го човека със сарказъм и отговорил:
- За да помниш Майка ти деба , че много забравяте!!!!!
Сцена първа:
Мъж коси в полето, когато наблизо се приземява летяща чиния. От нея излиза прекрасна жена облечена в сребристи дрехи и започва да установява контакт:
- У нас компютрите правят всичко вместо човека: готвят, чистят, възпитават децата.....
Мъжът:
- Ебаси, а децата, кво? И тях ли с компютъра ги правите?
- Да, а при вас не е ли така..?
- Ела да ти покажа!
Сцена втора:
Бяга мъж по полето, зад него бяга жена от друга планета и крещи:
- Продай ми компютъра! Продай ми компютъра!